Callux vegan SPA hámlasztás

Láb gyümölcssavas hámlasztása

 A gyümölcssavas hámlasztás nem új keletű eljárás. Hiszen a kozmetikai ipar már nagyon sok éve használja eredményesen az arcbőr hámlasztásához a különböző savakat. A régi időkben is használatos volt, tejben, vajban, borban fürödtek az előkelő, úri hölgyek, hogy bőrük szebb legyen. Valójában, már akkor is a gyümölcsökben lévő savak jótékony hatását használták ki, feltételezem anélkül, hogy bármit is tudtak volna a glikolsavas hámlasztásról.

Biztos vagyok benne, sokan gondolkodnak rajta, hogy kipróbálják-e a Callux kezelést?!    Ebben a döntésben szeretnék egy kis segítséget nyújtani, ezért most merüljünk el egy picit a részletekben és tudjuk meg, mire is jók ezek a szuper gyümölcssavak és milyen fantasztikus eredményeket érhetünk el velük a CALLUX professzionális gél segítségével, a kéz és lábápolásban.

A kozmetikákban és a kozmetikumokban a legtöbbet használt savak, az alfahidroxi (AHA) savak, pl.: glikolsav, tejsav, almasav, citromsav… ezek a leggyengébb hámlasztószerek, ezeket találjuk a CALLUX gélben is. A gyümölcssavas (glikolsavas) kémiai hámlasztás gyors, megbízható és fájdalommentes. Savtartalomtól (töménységtől) függően megkülönböztetünk: felszínes (felületes), középmély és mélyhámlasztást.

A CALLUX professzionális gél a bőr felszínén fejti ki a hatását, ezért felületi hámlasztást végzünk. Mivel csak a hám felszíni rétegét oldjuk le, nem képződik hámfosztott terület, tehát nincs sebesedés, sőt látható hámlás sem.

A Callux kezelés egyenletesebb bőrfelszínt eredményez, javítja a bőr hidratáltságát, kezünk és lábunk láthatóan és érezhetően puha, selymes tapintású lesz.

 A gyümölcssavas hámlasztás összetevői:

A Glikolsav, amit az AHA savak hercegnőjének is neveznek. Növényi eredetű, a nádcukorból nyerik ki. Feszesítő és ránctalanító hatású, használatával a bőrünk puha, sima és ragyogó lesz. Mindezeken kívül még gyulladáscsökkentő és antioxidáns tulajdonságokkal is rendelkezik.

  • A Tejsav még a savanyú káposztában is jelen van, de természetesen megtalálható a tejtermékekben, sajtokban is. Hámlasztó hatása mellett fantasztikus vízmegkötő és hidratáló hatással bír.
  • A zöld alma savanyú ízét az almasav adja, de például azért is „őt” okolhatjuk, ha savanyú a szőlő. Cserébe, szuper hámlasztó hatású és serkenti az anyagcsere folyamatokat.
  • A citromsav, ami a gyümölcs termésében található, legyen az akár ribiszke vagy szeder, de a citrom, narancs, grapefruit, igencsak bővelkednek benne. Baktériumölő hatása mellett tisztítja a bőrt és fantasztikus antioxidáns. Különösen pozitív hatással bír a bőr anyagcsere folyamataira, ezért kifejezetten serkenti a sejtek megújulását.
  • A szalicilsav, ami 100% növényi eredetű fűzfakéreg kivonat.
    A fűzfakéreg kivonat a szintetikus szalicilsavhoz hasonló hatást fejt ki, de nem köthető hozzá irritáló, izgató mellékhatás. Hámlasztó hatása lévén, eltávolítja az elhalt bőrsejteket, hozzájárul a sejtregenerálódáshoz és a bőr egészségének megőrzéséhez és mindezek mellett gyulladásgátló hatású.

A bőr regenerálódása, megújulása kb. 1 hónapot vesz igénybe. Ha a szaruleválás nem tud végbemenni, vagyis nem távolítjuk el az elhalt bőrt, akkor ez a folyamat lelassul és elöregszenek a sejtek, a frissebbek nem tudják átvenni a helyüket. Többek között ezen is segít a gyümölcssavas hámlasztás, hiszen a bőrt rákényszeríti a friss sejtek képzésére.

A CALLUX géllel végzett gyümölcssavas kezelés során a szakember a talpról kíméletesen leoldja a megvastagodott, repedezett, elhalt hámsejtekből álló bőrréteget. Ennek következtében javul a bőr textúrája, fokozódik a bőr természetes vízmegkötő képessége, ezáltal érezhetően puhává, simává, hidratáltá válik a bőr. A kezelés tökéletes elvégzéséhez nélkülözhetetlen a Callux szakember tudása.

Lábápolásnál kihagyhatatlan, hogy az első találkozás alkalmával mindent átbeszéljünk. Minden kezelésnél kimondottan fontos, a bőrtípusnak megfelelő anyagok, eszközök használata.  Nagyon fontos az otthoni ápolási tanácsok, és megfelelő termékek, további használata. Ha ezt figyelembe tartjuk a lábunk meghálálja.

Bízz a szakértelemben és kérj időpontot a kezelésre!

Kérj időpontot