Napallergia kezelése - Brill Face and Hair Szépségszalon
Site Logotype

Napallergia kezelése

Bőrproblémák kezelése - napallergia

Arckezelés, napallergia kezelés

Korunk egyik legnagyobb problémája a nyár elején létrejövő vagy évről-évre kiújuló napallergia (solar urticaria). Nagyon sokan szenvednek tőle és emiatt nem tudnak vagy nem mernek kimenni a napfényre, mivel allergiás kiütés alakul ki a bőrükön. A probléma az arcon, nyakon, dekoltázson tapasztalható a leggyakrabban. Sajnos ez a folyamat tovább terjedhet a kar bőrére, combokra, de akár az egész testre is.

 

Tünetei:

  • nagyfokú bőrviszketés
  • enyhe bőrpír, majd kisebb hólyagok megjelenése az érintett területen
  • később egybefüggő, nagy felületű pirosság, gyulladás és nagy hólyagok a bőrön
  • súlyosabb esetekben ödéma is kialakulhat
  • a tünetek könnyen összetéveszthetőek a leégéssel, amitől a napallergia abban különbözik, hogy ezt a folyamatot nem követi hámlás, illetve többször kiújul és évekig visszatérhet.

Ez tulajdonképpen egy védekező immunreakció a szervezetünktől az UV sugárzás hatására kialakult oxidatív stresszre. Ez a reakció átmeneti, ha az illető a kialakult tünetek után nem megy ki a napra, azonban a szervezet képes emlékezni és ezért van, hogy a folyamat évről-évre újra előjön, ha nem teszünk ellene. Fontos a napallergia megelőzése vagy ha már kialakult, akkor annak kezelése, hogy a bőr teljes mértékben regenerálódni tudjon.

 

Védekezés a napallergia ellen:

  • Orvosi tisztaságú 3,5%-os hyaluronsav boosterekkel
  • Hyaluronsavas spray használata a mindennapokban
  • 50+ faktoros fényvédő krém használata

A hyaluronsav csökkenti a bőr oxidatív stresszét és a szabadgyököket a bőrben, nagyfokú hidratáló hatása van, megköti a vizet a bőrben, ezért jelent megoldást a napallergia megelőzésében és gyógyításában. Hatására a bőr nem szárad ki, védő filmréteg jön létre a felületén és gyulladáscsökkentő hatással is rendelkezik.

Foglalj időpontot!

Töltsd ki az adataidat és küldj nekünk üzenetet, vagy hívj minket nyitvatartási időben: hétköznapokon: 09:00-19:00-ig.

Hívás