Mellékvese kifáradás - Brill Face and Hair Szépségszalon
Site Logotype

Mellékvese kifáradás

Hypoadrenia

Mellékvese fáradtság kezelése

A mellékvese a vese felső csúcsán helyezkedik el és egy páros, belső elválasztású mirigy, aminek valójában nincs köze a veséhez, más funkciót lát el. A mellékvese kéreg- és velőállományból áll. Kérge a hormonális rendszerhez, míg velője inkább az idegrendszerhez tartozik. A mellékvese olyan szteroidokat termel, amiknek szabályozó hatása van az anyagcserére, a nemi szervek és a vízháztartás működésére. A mellékvesekéreg működését az agyalapi mirigy szabályozza, ami pedig az agy, azon belül is a hypothalamus irányítása alatt áll.

A mellékvese fáradtság, vagy más néven hypoadrenia kutatása és megértése egy érdekes és új terület, azonban a felnőtt lakosság komoly százaléka szenved tőle.

Az állandó fáradtságérzet és letargia a leggyakrabban elhangzott tünetek a mellékvese fáradtságban szenvedők körében. Emellett számos más tünet utalhat erre a problémára.

Ilyen lehet az indokolatlan súlygyarapodás, kifejezetten has tájékon, a krónikus fáradtság, kimerültség érzése, még kielégítő alvás ellenére is, kevés energia, a gyakori influenzaszerű megbetegedés hosszadalmas gyógyulási idővel, ami az immunrendszer gyengeségére utalhat.

További, különböző tünetei lehetnek:

        alacsony nemi vágy

        szédülés, bizonytalanság érzése

        memória zavarok

        kóros kívánósság a sós és édes ételek után

        erős PMS tünetek, menstruáció zavarok

        ok nélküli tarkó- és hátfájás

        érzékenység, önbizalomhiány

        stressz kezelési gondok

        pajzsmirigy alulműködés tünetei

        inzulinrezisztencia

        alvászavar

        szorongás, pánikrohamok

        emésztési zavarok

        alacsony vérnyomás

        krónikus gyulladások

 

A mellékvese kimerültséget laboratóriumi méréssel tudjuk ellenőrizni; a kortizol, a progeszteron, a DHEA és a D3 vitamin szintjének mérésével.

Mellékvese kimerültség esetén a természetes összetevőket tartalmazó készítmények segíthetnek a problémán, amiket kúraszerűen ajánlott fogyasztani.Foglalj időpontot!

Töltsd ki az adataidat és küldj nekünk üzenetet, vagy hívj minket nyitvatartási időben: hétköznapokon: 09:00-19:00-ig.

Hívás